Tippek kerti grillezéshez

Tippek kerti grillezéshezA tavaszi és nyári kiváló időjárás egyik legnagyobb előnye, hogy grillezni, sütögetni lehet az udvarban, kertben. Ha a legfinomabb ételeket akarod elkészíteni, akkor a következő tippek, tanácsok segítségedre lesznek.

Sokan csak az eszközök minőségére figyelnek, de nem csak a grill, kerti sütés főzés eszközök minősége a fontos, hanem legalább ennyire fontos a jól megválasztott tüzelőanyag is. Az egyik legjobb megoldás, ha keményfából készült faszénnel fűtöd fel a grillt, és ezen sütöd az ételeket, nem sima fát tüzelsz. A faszénnek több előnye is van. Először is lassabban ég, mint a fa, így gazdaságosabb, de jellegzetes ízt kölcsönöz az így készült ételeknek is. Szintén előnyös, hogy nem kell sokat várni, a faszén meggyújtása után negyed órával bátran lehet sütni a finomságokat.

Minden olyan ételt készíthetsz grillen a szabadban, amit a konyhában serpenyőben sütnél. Ez lehet hús és hal is, de krumpli, hagyma és zöldségek is akár. Arra figyelj oda, hogy a hús ne legyen megfőzve, megsütve, mielőtt grilleznéd, ugyanis ezzel pont a grillezés előnyeit fogod csökkenteni.

Pácolni lehet a húst grillezés előtt, de akár pácolás nélkül, natúr is készíthető, mindkettő jó megoldás lesz.

A sütés alatt ügyelj arra, hogy a hús egyszer legyen csak megfordítva. Először az egyik felét süsd meg, ha az elkészült, akkor egy fordítás után pedig a másik felét. Ez biztosítani fogja a lehető legjobb ízt. Arra azonban nagyon oda kell figyelni, hogy a hús nehogy megégjen sütés közben.