Miért változik a divat az idő haladtával?

Miért változik a divat az idő haladtával?A divat világa, különösen a női divat, folyamatosan változik. Ez azt jelenti, hogy általában évszakonként, de néha még sűrűbben is, valamint évről évre is teljesen más stílusok számítanak divatosnak. De mi az oka ennek a folyamatos, rendszeres változásnak?

A divat azt a stílust jelenti, amely az adott pillanatban népszerűnek számít. Nem csak a ruhadarabokra vonatkozik, hanem a cipőkre, kiegészítőkre, valamint pl. az ékszerekre is. Sokan vannak, akik követik a legújabb divatot, akik próbálnak megfelelni a legújabb trendeknek.

Az évszakonkénti divat változásának egyszerű oka van, ez pedig maga az évszakok váltakozása. Minden évszak más öltözetet kíván meg. Nem csak a ruhák vastagságára kell itt gondolni, hanem a stílusra, designra is.

A divat változásának oka általában, hogy ahogy az emberek változnak, ahogy telik az idő, úgy cserélik le régi ruháikat újakra. Ezeket az új ruhákat a hírességek, színészek, zenészek, modellek stb. öltözete alapján választják ki. Tehát a divatot általában a hírességek, divatcégek diktálják, az átlagemberek pedig őket követik. Ezek a hírességek nem maradnak egyediek, ha mindig ugyanolyan ruhákat hordanak, ha soha nem változtatnak stílusukon, így rendszeres új ruhákkal, stílussal állnak elő, ami aztán elterjed, divatos lesz az emberek körében is.

A divat változásához nem csak a folyamatos megújulás tartozik hozzá, hanem gyakran a korábbi stílusok is újra divatba jönnek, újra elterjednek az emberek körében.