Kémény építése magadnak?

Kéményt építése magadnak?Kéményre minden házban szükség van, a ház építésekor ki kell már építeni a kéményeket. Előfordulhat azonban, hogy utólag kellene egy kéményt építeni, a kérdés ilyenkor, hogy magadnak meg tudod-e építeni. A kémény alapanyagok megvásárolhatók online vagy személyesen is, néhány alapvető tudnivalóval kell előtte megismerkedni.

A kémény a kazánnal, cserépkályhával történő fűtés során szükséges, a keletkező égéstermék elvezetését szolgálja. Egy kémény építésénél ügyelni kell arra, hogy megfelelő tisztító, bekötő, kondenzürítő és kitorkolló elemekkel is rendelkezzen.

A kémény típusa a tüzelőanyagtól és a készüléktől függ. A kéményről általában az embereknek a kis méretű téglából kifalazott kémény jut eszükbe. Ezeket vegyes tüzelésű kazánok, fatüzelésű kályhák és kandallók esetén alkalmazzák. Lehetőség van kéményt építeni előregyártott elemekből is, ha pedig még egyszerűbbet akarsz, akkor a szerelt kémény a legjobb megoldás. Szerelt kéményt be lehet tenni kész épületekbe is, rendkívül jó ellenállósággal rendelkezik, és a tisztítása is egyszerű.

Kéményt nem szabad csak úgy találomra építeni, ugyanis meg kell tervezni és méretezni kell. Kémény építésére sincs mindenkinek jogosultsága, csak szakember végezheti.